Uskoro korpe za smeće duž šetališta na Starčevici

M. V.
Uskoro korpe za smeće duž šetališta na Starčevici

Banjaluka - Šetače i rekreativce muči nedostatak korpi za odlaganje smeća na šetalištu duž Vrbasa od Rebrovačkog mosta preko ulice Majke Jugovića kod mosta Venecija pa sve do psihijatrijske klinike. Slična situacija je i u Aleji Svetog Save. Građani su primorani da nose smeće sve dok ne nađu kontejner ili korpu u drugim dijelovima grada.

Oni sa manje strpljenja bacaju otpad u Vrbas, što je poguban ekološki potez, a drugi opet poslije noćnih pijanki konzerve i drugu ambalažu odlažu na klupe na mjestima gdje su se družili.

- Ovo je zaista strašno. Šetam svakodnevno sa psom duž Vrbasa između dva mosta i imam problem jer kada pas obavi nuždu vrećicu sa izmetom nemam gdje da bacim. O gomilama kutija u kojima su bile pice, kesicama za čips i smoki, ispijenim konzervama piva i plastičnoj ambalaži od sokova ne bih da trošim riječi, jer tog smeća ima na tone. Ali ljudi nisu krivi što ostavljaju sve iza sebe kada nemaju gdje da bace otpad - kaže stanovnik Starčevice Miladin Mišić.

U Gradskoj upravi su rekli da je nabavka korpi u toku te da će pomenuto šetalište i još neka mjesta dobiti granitne korpe.

- U toku je nabavka 12 korpi za otpatke. Po potpisivanju ugovora pristupiće se nabavci i raspoređivanju po prioritetima u skladu sa mogućnostima kojima raspolažemo - kazali su u Gradskoj upravi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana