Ускоро брошура о свим линијама градског превоза у Бањалуци

Агенције
Ускоро брошура о свим линијама градског превоза у Бањалуци

Бањалука - Корисници градског превоза у Бањалуци ускоро ће о поласцима аутобуса на свим линијама бити информисани путем брошура.

Брошура о реду вожње ће бити штампана почетком сљедећег мјесеца, у тиражу од 20.000 примјерака, и биће бесплатно дистрибуисана корисницима јавног превоза, истакао је начелник бањалучког Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја Зоран Новаковић.

Такође, у првом дијелу године биће завршене и активности информисања путника на стајалиштима на начин да ће свако стајалиште бити опремљено информативним таблама са мрежом линија и редовима вожње.

Након овога, у другој половини године, кренуће се у модернизацију система на начин да ће бити урађена апликација "БЛ Бус" за мобилне телефоне и таблет уређаје, која ће садржавати све неопходне податке за грађане који користе јавни превоз.

На подручју Града Бањалука превоз се обавља са 110 аутобуса, на 23 линије градског превоза, укупне дужине 212,24 километра и 33 линија приградског превоза, укупне дужине 735,30 км.

Градски превозници на мјесечном нивоу реализирају око 700.000 километара, односно у току године више од осам милиона километара.

Дневно је регистрирано око 1.500 полазака градских аутобуса.

У брошурама чија је израда у току биће наведени сви поласци градских аутобуса на свим линијама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана