Ученици одржали лекцију возачима

Ј. Ш.
Ученици одржали лекцију возачима

Бањалука - Полиција је јуче заједно са ђацима Основне школе "Бранко Ћопић" контролисала возаче у насељу Борик, у оквиру превентивне кампање "Пази, пази, ђак по зебри гази" чији је циљ подизање свијести учесника у саобраћају.

Дјеца су уз помоћ полиције заустављала возила и дијелила зелене балоне возачима који су имали везан безбједносни појас и нису разговарали путем мобилног телефона у току вожње, док су они неодговорнији добијали црвене балоне.

- Дошла сам овдје са својим другарима да вјежбамо како да се понашамо на улици. Прије преласка морамо добро погледати на обје стране пута. Пошто је кренула школска година, препоручујем возачима да пазе на дјецу - рекла је осмогодишња Миа Т.

Да ће многи возачи послушати савјет малене Мије, може се видјети и на основу тога што је већина њих "зарадила" зелени балон, а они којима је припао црвени балон обећали су да ће убудуће бити одговорнији за воланом.

- Акција је изузетно добра и требало би је подржати како би малишани научили што више о саобраћајној култури. Исто важи и за возаче - рекао је Драган Јанић који је добио зелени балон са смајлијем јер је поштовао саобраћајне прописе.

Замјеник градоначелника Срђан Амиџић је казао да је суштина акције превентивно дјеловање, те да град стално иде ка томе да безбједност у саобраћају диже на што већи ниво.

Полицијска станица за безбједност саобраћаја преконтролисала је сигнализацију и путеве, али и појачала контролу брзине кретања у близини школа.

 - Ова акција ће трајати током септембра. Обишли смо локације и све улице које воде до школа, гдје смо провјерили стање сигнализације. Путне правце у близини школа смо прописно обиљежили - рекао је командир Полицијске станице за безбједност саобраћаја Драган Милошевић.

Маштовити прелази

У склопу активности које град спроводи поводом почетка школске године живописно су осликани прилази пјешачким прелазима код основних школа "Алекса Шантић", "Бранко Радичевић" и "Бранко Ћопић".

- Стилизоване пјешачке прелазе смо радили с циљем скретања пажње нашим најмлађим суграђанима на који начин треба да се понашају у саобраћају и да избјегнемо немиле догађаје - рекао је Амиџић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана