У току изградња гробаља у Врбањи и Куљанима

ТAЊA КОВAЧЕВИЋ
У току изградња гробаља у Врбањи и Куљанима

У току је прва фаза радова на изградњи централног гробља у Врбањи, а њеним завршетком биће обезбијеђено 4.200 гробних мјеста, рекла је виши стручни сарадник за аналитику и односе с јавношћу при Одјељењу за стамбено-комуналне послове и послове саобраћаја у Aдминистративној служби града Данира Пипић.

Радови су почели 7. јула и по уговору трају 100 дана. Извођач прве фазе радова је предузеће "Козарапутеви". Вриједност уговорених радова је 2.265.620 марака, а новац је обезбијеђен из кредита - казала је Пипићева.

Према њеним ријечима, прва фаза радова подразумијева изградњу канализације, водовода, телекомуникације и електроинсталација. У плану је изградња и раскрснице, пропусне саобраћајнице од магистралног пута и великог паркинга за аутобусе и аутомобиле.

- Предвиђена је и израда пројектне документације за унутрашње саобраћајнице и уређење простора за укоп, изградња капеле са мртвачницом и цвјећаре - објаснила је Пипићева.

Када је ријеч о гробљу у Куљанима, у току су прва фаза радова и јавна набавка за избор извођача радова за другу фазу послова.

- Завршетком радова који су планирани у првој фази биће обезбијеђено 232 појединачна и 445 двојних гробних мјеста, а завршетком друге фазе радова укупно ће бити 416 појединачних и 882 двојна гробна мјеста - истакла је Пипићева.

Према њеним ријечима, изградња гробља у Куљанима почела је 11. августа, а рок за завршетак радова је 60 дана.

- И ови радови су повјерени предузећу "Козарапутеви". У плану је изградња приступне саобраћајнице, паркинга, пратећих објеката и инфраструктуре - додала је Пипићева.

Ново гробље

У овој години планирано је и проширење Новог гробља. Предвиђено је геодетско ископчавање и снимање локације, изградња водовода и канализације, те изградња ограде и саобраћајнице. За ове намјене биће издвојено 1.400.000 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана