U obnovu spomenika ulažu 50.000 KM

S. A.
U obnovu spomenika ulažu 50.000 KM

Banjaluka - Sedam spomenika i spomen-obilježja iz oslobodilačko-otadžbinskih ratova biće obnovljeno tokom ove godine za šta će iz gradske kase biti izdvojeno 50.000 maraka.

Iz Gradske uprave kažu da je obnova spomenika poginulim borcima planirana u mjesnim zajednicama Kola, Borkovići, Motike i Potkozarje.

- Predviđena je i sanacija spomenika i spomen-ploče borcima iz Drugog svjetskog rata u Verićima te spomen-ploče u  Bronzanom Majdanu - kazali su u Gradskoj upravi.

Dodaju da će obnova spomenika početi nakon izbora izvođača radova.

- Postupak javne nabavke je u toku i čim bude završen očekujemo da radovi počnu - kazali u Gradskoj upravi.

Prema njihovim riječima ove godine planirana je izgradnja spomen-obilježja poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata u mjesnoj zajednici Dragočaj.

- Izgradnju ovog spomenika finansiraće Mjesni odbor boračke organizacije ove mjesne zajednice koji je i pokretač ideje - kazali su u Gradskoj upravi i dodali da u 2015. godini nije planirana izgradnja novih spomenika koji će biti finansirani iz budžeta.

Obnove spomenika i spomen-obilježja u gradu tokom prošle godine nije bilo.

- Za sanaciju spomenika lani je bilo predviđeno 50.000 KM ali zbog poništavanja postupka javnih nabavki obnova nije urađena - objasnili su u Gradskoj upravi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana