У јулу угасили пет пожара у селима

В. П.
У јулу угасили пет пожара у селима

Бањалука - Ватрогасци су од почетка мјесеца имали пет интервенција због паљења траве и растиња и то углавном на сеоском подручју, рекао је командир смјене Ватрогасне јединице града Драго Благојевић.

- У питању су случајеви код којих се ватра отела контроли, па да не би прерасла у шумски пожар или прешла на објекте, људи су нас звали из предосторжности да угасимо ватру - објаснио је Благојевић.

Нагласио је да у јулу није било ниједног шумског пожара.

- У јуну смо имали један шумски пожар и мањи број интервенција због паљења растиња и траве - рекао је Благојевић.

Комунална полиција је прошлог и од почетка овог мјесеца примила 19 пријава грађана због паљења ватре у урбаном дијелу града, како на јавним површинама тако и у двориштима стамбено-пословних објеката.

- Издата су два прекршајна налога, а остали су добили упозорење, јер се радило о мањим количинама траве или шибља које су паљене у оквиру домаћинстава. У тим случајевима је у вријеме вршења надзора наложено гашење ватре, што је и учињено - рекао је начелник Одјељења комуналне полиције Миленко Летић.

Додао је да су одлуком о комуналном реду предвиђене казне за паљење ватре у урбаном дијелу града и за физичко лице износе од 100 до 1.000 КМ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана