U Banjaluci ponovo počelo grijanje

Srna
U Banjaluci ponovo počelo grijanje

Banjaluka - Banjalučko preduzeće “Eko-toplane” jutros je ponovo počelo sa grijanjem, zbog talasa zahlađenja najavljenog tokom ove sedmice. Grijanje je nastavljeno nakon što su u petak, 10. maja, “Eko-toplane” u dogovoru sa gradom Banjaluka donijele odluku o prekidu remonta i pripremi sistema za ponovnu isporuku toplotne energije.

“Iako su ispunjeni uslovi za zvanični završetak sezone grijanja, a isporuka toplotne energije obustavljena krajem prošlog mjeseca, imajući u vidu činjenicu da žEko toplanež griju veliki broj škola, vrtića, javnih ustanova, ali i više od 20.000 stambenih i poslovnih prostora u najvećem gradu Republike Srpske, odlučeno je da se prekine započeti remont i ponovo krene sa isporukom toplotne energije”, saopšteno je iz “Eko-toplana”. U saopštenju je navedeno da se isporuka toplotne energije vrši fazno po dijelovima grada i objektima, u skladu sa tehničkim mogućnostima.

“Tokom protekla tri dana, dvadesetčetvoročasovnim angažmanom svih ljudskih i tehničkih resursa žEko-toplanaž, nakon prekida započetog remonta, uspjeli smo u kratkom roku obaviti veoma obiman i zahtjevan posao, pripremiti sistem daljinskog grijanja za isporuku energije i započeti ponovni proces proizvodnje i isporuke toplotne energije”, navedeno je u saopštenju.

Iz “Eko-toplana” podsjećaju da su nakon završetka sezone već započeli sa pripremama za narednu sezonu, kao i da su bili zatvoreni svi ventili i konzervirani kotlovi, a u petak su svi ti radovi obustavljeni i počele su pripreme sistema za ponovno puštanje u pogon.

Iz ovog preduzeća apelovali su na korisnike, koji su samoinicijativno započeli radove na unutrašnjim instalacijama, da ih odmah obustave i vrate instalacije u funkcionalno stanje, kako ne bi došlo do curenja vode, odnosno poplava u stambenim ili poslovnim prostorima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana