Три лица збринута у прихватној станици

Н. Б.
Три лица збринута у прихватној станици

Бањалука - У прихватној станици за одрасле и стара лица Социјално-геријатријског центра збринуте су три особе - изјавила је главна медицинска сестра у тој установи Нада Јукић.

Oна је навела да је протеклих година у прихватној станици било збрињавано далеко више лица затечених у скитњи.

- Имамо смјештајне капацитете за десет особа. Међутим, ове године, иако су температуре знатно ниже него лани, тренутно су збринута свега три лица - истакла је Јукићева.

Она је објаснила да лица по збрињавању у прихватној станици бораве пет дана, након чега локални Центар за социјални рад изналази друга рјешења, односно враћа особе у матичне општине, ако нису из Бањалуке.

- Ако нема другог рјешења и подршке, они добијају смјештај, односно прелазе у статус корисника. Ако имају породице, враћају се њима - напоменула је Јукићева.

Она је додала да годишње у прихватној станици за одрасле буде  збринуто од 35 до 40 бескућника или лица затечених у скитњи.

- Исто тако прихватамо и лица из других општина и градова Српске, ФБиХ и држава у окружењу - додала је Јукићева.

Прихватна станица за одрасле постоји од 2005. године и може да прими десет лица.

- Њима се у станици, између осталог, пружа пуни медицински третман, док се остале њихове здравствене потребе регулишу у сарадњи са здравственим установама - казала је Јукићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана