Тражено више новца за инфраструктуру и културу

В. П.
Тражено више новца за инфраструктуру и културу

Бањалука - На јавној расправи о нацрту буџета града за 2017. годину, која је у четвртак увече одржана у пуној вијећници Културног центра Бански двор, присутни су тражили повећање издвајања за комуналну инфраструктуру и културу.

Предсједник Савјета МЗ Росуље Жељко Гагула рекао је да сваке године преда листе приоритета за тај дио града, а међу њима је сигурно уређење корита ријеке Широке, те обнова парка "Младен Стојановић". 

- Знамо да су буџети за ове намјене мали, али у посљедњих неколико година се појавио још један проблем. Кроз програме комуналне потрошње и изградње грађевинског земљишта неки пројекти и буду увршћени, али проблем је што се они у току године не реализују, већ се пребацују на идућу годину и тако унедоглед. То се мора промијенити - рекао је Гагула. Сличне примједбе су стизале и од представника МЗ Ада, Врбања, Лауш и других.

Када је у питању област културе, преовладало је мишљење да  новац који је за идућу годину планиран кроз Одјељење за друштвене дјелатности није довољан.

Културни радник Лука Медар рекао је да се од 2006. године буџет овог одјељења са 19 милиона КМ смањио на око 4,8 милиона КМ.

- Ту је укључен спорт, култура и остале дјелатности којима се бави ово одјељење. Тим новцем они не могу задовољити потребе свих нас у култури - казао је Медар.

Јавна расправа о нацрту буџета трајаће до 12. децембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана