»Топлана« Бањалука спремна за нову сезону

Срна
»Топлана« Бањалука спремна за нову сезону

Бањалука - "Топлана" Бањалука улази у нову сезону гријања спремнија него иједну годину раније, а цијена гријања за сада остаје иста, речено је Срни у овом предузећу.

Портпарол "Топлане" Жаклина Мијатовић истакла је да су у редовном годишњем ремонту отклоњени сви кварови који су уочени ранијих година, а посебан акценат стављен је на дио топлификационог система са којег се топлотном енергијом напаја насеље "Симе Матавуља" и центар града.

Према њеним ријечима, у годишњи ремонт за отклањање кварова уложено је 2,3 милиона КМ.

"Систем је већ напуњен водом и ових дана смо извршили жтоплу пробуж како бисмо још једном прије почетка сезоне провјерили има ли кварова које нисмо могли уочити док је систем био празан. Све наше техничке екипе су на терену и отклањају кварове који се појаве послије пуштања вреле воде", рекла је Мијатовићева.

Из "Топлане" поручују да имају пуне резервоаре мазута, као и дрвну сјечку која ће бити енергент за рејонске котловнице.

Мијатовићева је истакла да се радови на периферним котловницама у насељима Кочићев вијенац и Старчевица приводе крају.

"С обзиром да временски услови нису баш повољни и да често пада киша, улажу се максимални напори да радови буду завршени до почетка гријне сезоне", додала је Мијатовићева.

Она је рекла да ће изградња ове двије периферне котловнице допринијети да у овим насељима буде поправљен квалитет гријања.

Према њеним ријечима, рејонска котловница у Кочићевом вијенцу снаге је четири мегавата, док је у насељу Старчевица снаге 10 мегавата, што ће бити довољно да сви становници имају квалитетно гријање.

Мијатовићева је нагласила да цијена гријања за сада остаје иста.

Стамбени потрошачи на мјесечном нивоу, током цијеле године, и даље ће плаћати 1,65 КМ по квадратном метру, а они који имају уграђен калориметар 133 КМ по мегават-часу.

Сезона гријања званично почиње 15. октобра, а из "Топлане" поручују да ће уколико буде потребе с гријањем кренути и раније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана