Светосавски бал у уторак

Н.Б.
Светосавски бал у уторак

Бањалука - Културно-умјетничко друштво "Свети Сава" организује други по реду Светосавски бал у уторак, 24. јануара, са почетком у 19 часова у концертној дворани Банског двора.

На овој свечаности осим солиста из ансамбла домаћина наступиће пјевачи Марија Шестић, Марко Цвијић, Саша Берендика као и професори Академије умјетности Сњежана Поповић-Вулета и Жељка Јованић.

- Надамо се ће овај догађај постати традиција. Основна идеја бала је да се у част нашег првог српског просвјетитеља Светог Саве окупимо и уз музику и игру славимо његово име и наставимо традицију одржавања светосавских балова - рекао је секретар КУД-а "Свети Сава" Дамир Јованић.

Додао је да ће овај бал бити другачији у односу на балове који се организују у окружењу по томе што ће сви присутни гости стајати и уколико осјете жељу да плешу, моћи ће лако заплесати кораке валцера.

Улазнице за бал се неће наплаћивати, али је због капацитета дворане број посјетилаца ограничен.

- Имајући у виду традицију и значај одржавања ове јединствене манифестације у граду, кандидовали смо овај пројекат према градским властима да се уврсти у календар културних дешавања како би раније могли почети са припремама и организацијом - нагласио је Јованић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана