Sveti Nikola ozario lica malih putnika

Vesna Popović
Sveti Nikola ozario lica malih putnika

Banjaluka - Praznična vožnja u autobusu ukrašenom lampicama, šarenim trakama i čizmicama, za čijim volanom je sjedio šofer u uniformi Djeda Mraza, dok je Sveti Nikola darovao slatkiše, biće nezaboravna za mnoge mališane, ali i druge putnike koji su juče sa „Autoprevozom“ krstarili gradom.

Ovu besplatnu vožnju, na linijama broj 10, 17 i 13 A u periodu od 9.30 do 12 časova, tradicionalno organizuje „Autoprevoz“ povodom nikoljdanskih praznika i krsne slave ovog preduzeća.

Zaštitniku putnika najviše su se obradovali mališani koji su imali pregršt želja. Osmijeh nije skidala ni šestogodišnja Tea koja je rekla da je već dobila poklon.

- Dobila sam čokoladne loptice i malog Svetog Nikolu, kojima sam ukrasila jelku - kazala je Tea i dodala da želi još paketića ali da mora razmisliti šta bi mogla tražiti od Svetog Nikole. S druge strane sedmogodišnja Marija je tačno znala da želi puno slatkiša i lutku Elzu.

Nova igračka je bila i najveća želja petogodišnjeg Veljka kojeg je baka Dragana specijalno izvela iz vrtića kako bi mogao da se u vozi u autobusu sa Svetim Nikolom.

- Želim da mi Sveti Nikola donese lego kockice od kojih ću složiti kamion i bager - rekao je mališan. 

Njegova baka Dragana je rekla da joj ništa nije teško kada je u pitanju unuk Veljko.

- Ja sam baka po zanimanju. Namjerno sam otišla u penziju kao bih mogla da ispunjavam želje unuku kojeg sam dugo čekala - kazala je Dragana.

Radost darivanja osjetili su i stariji putnici. Oni su dobili slatkiše i učestvovali u tomboli sa simboličnim nagradama. Jedan od putnika sretnije ruke koji je izvukao tiket sa mjesečnom kartom bio je Miloš Ćućić koji je rekao da je ova praznična vožnja lijep gest.

Iako je primio veliki spisak želja, širio praznični duh  te darovao putnike u autobusu, ali i one koji su se nalazili na stanicama, Sveti Nikola je imao i poruku za sve građane.

  • Djeca treba da znaju da uvijek pazim na njih i da dobru djecu posjećujem i darujem. Treba dobro da uče i da slušaju mame, tate, bake i deke - kazao je Sveti Nikola i odraslima poručio da poštuju jedni druge da nemaju zle misli.

Tradicija

Preduzeće „Autoprevoz“ je juče imao dvostruki razlog za slavlje, a nisu zaboravili ni one koji su svoje živote ugradili u temelje Srpske u čiju čast je upriličen pomen.

- Obilježili smo krsnu slavu Svetog Nikolu uz svečani ručak, ali i 72. godine rada i postojanja. Osim toga, u krugu preduzeća je služen parastos za poginule borce u Odbrambeno-otadžbinskom ratu - rekla je predstavnik marketinga „Autoprevoza“ Aldena Mitrić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana