Свети Никола озарио лица малих путника

Весна Поповић
Свети Никола озарио лица малих путника

Бањалука - Празнична вожња у аутобусу украшеном лампицама, шареним тракама и чизмицама, за чијим воланом је сједио шофер у униформи Дједа Мраза, док је Свети Никола даровао слаткише, биће незаборавна за многе малишане, али и друге путнике који су јуче са „Аутопревозом“ крстарили градом.

Ову бесплатну вожњу, на линијама број 10, 17 и 13 А у периоду од 9.30 до 12 часова, традиционално организује „Аутопревоз“ поводом никољданских празника и крсне славе овог предузећа.

Заштитнику путника највише су се обрадовали малишани који су имали прегршт жеља. Осмијех није скидала ни шестогодишња Теа која је рекла да је већ добила поклон.

- Добила сам чоколадне лоптице и малог Светог Николу, којима сам украсила јелку - казала је Теа и додала да жели још пакетића али да мора размислити шта би могла тражити од Светог Николе. С друге стране седмогодишња Марија је тачно знала да жели пуно слаткиша и лутку Елзу.

Нова играчка је била и највећа жеља петогодишњег Вељка којег је бака Драгана специјално извела из вртића како би могао да се у вози у аутобусу са Светим Николом.

- Желим да ми Свети Никола донесе лего коцкице од којих ћу сложити камион и багер - рекао је малишан. 

Његова бака Драгана је рекла да јој ништа није тешко када је у питању унук Вељко.

- Ја сам бака по занимању. Намјерно сам отишла у пензију као бих могла да испуњавам жеље унуку којег сам дуго чекала - казала је Драгана.

Радост даривања осјетили су и старији путници. Они су добили слаткише и учествовали у томболи са симболичним наградама. Један од путника сретније руке који је извукао тикет са мјесечном картом био је Милош Ћућић који је рекао да је ова празнична вожња лијеп гест.

Иако је примио велики списак жеља, ширио празнични дух  те даровао путнике у аутобусу, али и оне који су се налазили на станицама, Свети Никола је имао и поруку за све грађане.

  • Дјеца треба да знају да увијек пазим на њих и да добру дјецу посјећујем и дарујем. Треба добро да уче и да слушају маме, тате, баке и деке - казао је Свети Никола и одраслима поручио да поштују једни друге да немају зле мисли.

Традиција

Предузеће „Аутопревоз“ је јуче имао двоструки разлог за славље, а нису заборавили ни оне који су своје животе уградили у темеље Српске у чију част је уприличен помен.

- Обиљежили смо крсну славу Светог Николу уз свечани ручак, али и 72. године рада и постојања. Осим тога, у кругу предузећа је служен парастос за погинуле борце у Одбрамбено-отаџбинском рату - рекла је представник маркетинга „Аутопревоза“ Алдена Митрић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана