Sutra početak izgradnje ambulante porodične medicine na Petrićevcu

Srna
Sutra početak izgradnje ambulante porodične medicine na Petrićevcu

Banjaluka - U banjalučkom naselju Petrićevac sutra će početi izgradnja višenamjenskog objekta u koji će biti smješteni ambulanta porodične medicine, mjesna zajednica i vrtić.

Samo za izgradnju ambulante, što predstavlja prvu fazu projekta, biće uloženo 210.000 KM, a izvođač radova je preduzeće "Tekton".

Načelnik gradskog Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar rekao je Srni da izgradnja ambulante porodične medicine predstavlja prvu fazu realizacije planiranog tronamjenskog objekata u koji će, tokom druge i treće faze, biti smješteni mjesna zajednica i vrtić.

Prema urađenom projektu, u objektu će biti smještene tri ambulante sa pratećim prostorom za intervencije, laboratorijom, prostorijom za odmor osoblja, sanitarnim blokom, ostavom i čekaonicom sa recepcijom.

Bilčar je rekao da će se ambulanta, vrtić i mjesna zajednica nalaziti pod jednim krovom, a funkcionalno će biti razdvojeni i nezavisni, odnosno svaki sa izdvojenim ulazom i pripadajućim prostorom.

"Svaku od cjelina moguće je zasebno graditi, a mi posao počinjemo gradnjom ambulante", dodao je Bilčar.

Mještani Petrićevca dugo su čekali na početak gradnje objekata različitih društvenih sadržaja, a pogotovo ambulante jer se trenutno usluge porodične medicine i laboratorijske dijagnostike mještanima ovog naselja pružaju u dotrajalom i neuslovnom objektu.

Višenamjenski objekat će biti izgrađen u okviru investicionog ciklusa "Banjaluka se gradi".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana