Šteta od poplava na području Banjaluke 67,4 miliona KM

V. P.
Šteta od poplava na području Banjaluke 67,4 miliona KM

Banjaluka - Ukupna šteta na području Banjaluke iznosi 67,4 miliona KM, navedeno je u elaboratu o procijenjenoj šteti prouzrokovanoj majskim poplavama.

U dokumentu koji će razmatrati odbornici na današnjoj sjednici Skupštine grada Banjaluka je rečeno da je ukupna šteta na imovini građana procijenjena na 21,5 miliona KM.

- Šteta na namještaju i drugim predmetima u domaćinstvima iznosi 7,17 miliona KM, dok je na zemljištu, zasadima, stočnom fondu 3,76 miliona KM - navedeno je u elaboratu.

Kod 293 privredna subjekta šteta je procijenjena na 40,01 miliona, a na komunalnoj infrastrukturi 4,73 miliona KM.

- Klizišta na 47 lokacija na individualnim stambenim objektima u vlasništvu fizičkih lica prouzrokovala su štetu od 1,1 milion KM - precizirano je u elaboratu.

Navedeno je da u elaborat nije unesena sporna šteta kod privrednih subjekata, koja iznosi 4,59 miliona KM. Predsjednik Komisije za procjenu štete od poplava Nenad Račić je objasnio da ovi podaci nisu uvršćeni zbog nepotpune dokumentacije. Šteta kod 76 fizičkih lica takođe nije uvršćena u elaborat jer je vlasnik nepoznat, preminuo ili su nepotpuni podaci te 12 neregistrovanih zajednica etažnih vlasnika. Prve preliminarne procjene su govorile da je šteta od poplava u Banjaluci iznosila između 97 i 120 miliona KM.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana