Стаза идеална за све генерације

В. П.
Стаза идеална за све генерације

Бањалука - Стаза за трчање дуга око 1.200 метара отворена је јуче у парку “Младен Стојановић” на радост многих спортиста и рекреативаца.

- Ширина стазе је довољна да два или три тркача могу упоредо да трче, а подлога је квалитетна, тако да се вода не задржава на стази. Као завршни слој насут је такозвани малч, односно борова кора - казао је градоначелник Игор Радојичић и додао да је изабран извођач радова за стазу која води од Новоселије до Бањ брда, а очекује се да са “Шумама РС” ускоро уђу у градњу рекреативне зоне у Трапистима.

Душко Тадић из Атлетског клуба Бањалука, који је иницирао градњу трим-стазе, казао је да је ово велики корак напријед, јер ће спорт бити доступан и бесплатан за све грађане. Атлетичарка Радиславка Рачић рекла је да је парк “Младен Стојановић” стјециште и мјесто гдје тренирају сви бањалучки спортисти, а да ће трим-стаза само употпунити квалитетан садржај. Вриједност градње трим-стазе је 91.000 КМ, а извођачи радова су биле фирме “МКР Кременовић” и “Универзал БС”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана