Српска је­ла на мос­ков­ској трпе­зи

Ј. П.
Српска је­ла на мос­ков­ској трпе­зи

Бањалука - Уче­ни­ци чет­вртог ра­зре­да Угос­ти­тељско-трго­вин­ско-ту­рис­ти­чке шко­ле Ива­на Ке­ре­зо­вић и Дра­жен Су­бо­тић пред­стављаће Ре­пу­бли­ку Српску 25. апри­ла на Омла­дин­ском гас­тро­ном­ском фес­ти­ва­лу "Вас­крс 2017" у Ру­си­ји, на ко­јем ће се пред­ста­ви­ти тра­ди­ци­онал­ним српским пра­зни­чним је­ли­ма и де­ко­ра­ци­јом вас­кршњег сто­ла.

Про­фе­сор ове шко­ле Пре­драг То­шић, ко­ји ће пу­то­ва­ти са уче­ни­ци­ма, ре­као је да је пут био не­из­вјес­тан, али ће за­хваљују­ћи пред­сје­дни­ку Ре­пу­бли­ке Српске Ми­ло­ра­ду До­ди­ку, ко­ји ће фи­нан­си­ра­ти њихов пут, би­ти ре­али­зо­ван.

- Пред­сје­дник До­дик до­ни­ра­ће но­вац за кар­те, а рес­то­ран "Ага­пе" сно­си­ће тро­шко­ве на­мир­ни­ца и уни­фор­ми. По­што ће­мо пред­ста­ви­ти на­ша тра­ди­ци­онал­на је­ла, с об­зи­ром на то да је те­ма Вас­крс, са со­бом ће­мо по­ни­је­ти дио на­мир­ни­ца ко­је не мо­же­мо на­ба­ви­ти у Мос­кви - ре­као је про­фе­сор То­шић. Пред­ста­вниш­тво РС у Мос­кви обе­зби­је­ди­ло је смје­штај, а ку­ва­ри су мје­сец бе­зус­пје­шно тра­жи­ли спон­зо­ре ко­ји би им пла­ти­ли пре­воз.

- Ни­смо наи­шли на по­зи­ти­ван од­го­вор ни од је­дне ком­па­ни­је ко­јој смо упу­ти­ли мол­бу. За­хвал­ни смо до­на­то­ри­ма и упра­ви шко­ле и да­ће­мо све од се­бе да оправ­да­мо њихо­во по­вје­рење - ре­као је То­шић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана