Spomenik i česma na Laušu u znak sjećanja na 108 junaka

J. P.
Spomenik i česma na Laušu u znak sjećanja na 108 junaka

Banjaluka - Spomenik i česma u znak sjećanja na 108 poginulih boraca Vojske Republike Srpske biće uskoro izgrađeni u dvorištu Hrama Svetog Jovana Bogoslova na Laušu. Grad i Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite odobrili su 28.000 KM koliko je potrebno za ova obilježja.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Lauš jedan Nebojša Matić, rekao je da je inicijativa za gradnju spomenika potekla od strane Organizacionog odbora savjeta ove mjesne zajednice još od 2006. godine.

- Konačno smo dobili svu potrebnu saglasnost za izgradnju spomenika. Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite odobrilo nam je 10.000 KM, a Grad Banjaluka 18.000 KM. Izabrali smo i najpovoljnije izvođače radova a to su preduzeća "Građenje Đurić" i "Emanuel". Imamo i projekat za spomenik i sada čekamo samo da nam novac legne na račun - rekao je Matić.

Predsjednik gradske Boračke organizacije Goran Rogić pozvao je porodice palih boraca sa područja mjesne zajednice Lauš, da ukoliko nisu prijavili svoje stradale vojnike, to urade ovih dana.

- Ne želimo nikoga da izostavimo. To će biti jedno lijepo obilježje sa spomen-česmom za sve one koji su život dali u otadžbinskom ratu. Čim novac legne na račun počećemo sa gradnjom - rekao je Rogić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana