Socijalisti na „Abaciji” obilježili Dan pobjede

Srna
Socijalisti na „Abaciji” obilježili Dan pobjede

Banjaluka - Na banjalučkoj gradskoj plaži „Abacija”, uz bogat sportski i kulturno-umjetnički program, obilježen je Dan pobjede nad fašizmom u organizaciji Socijalističke partije.

Predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Banja Luka Goran Selak čestitao je građanima Banjaluke i Republike Srpske Dan pobjede, te poručio da će obilježavanje ovog važnog praznika i ubuduće biti tradicija u gradu na Vrbasu.

- Banjaluka je, kao i drugi naši gradovi, mnogo dala za pobjedu nad fašizmom. Naš narod je skupo platio slobodu i pobjedu. Zato i treba da obilježavamo ovaj dan sa ponosom i da se sjećamo onih koji su dali živote za slobodu. Naša želja je da ova manifestacija postane tradicionalna i da se i u narednim godinama okupljamo ovdje u još većem broju i da dostojno obilježavamo ovaj važan dan. Srećan vam Dan pobjede – poručio je Selak.  

Velikom broju okupljenih na gradskoj plaži „Abacija” potom se obratio i predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić.

- Okupili smo se ovdje da poručimo da ćemo se i dalje boriti, kao Socijalisti i kao građani Republike Srpske, za slobodu i za očuvanje slobodarske tradicije. Nikada ne smijemo zaboraviti da je naš narod odlučno stao u stroj anitifašista, da je vjerovao u slobodu i za nju se izborio uz velike žrtve. Ideju slobode Socijalisti nikad nisu izgubili i uvijek smo slobodu stavljali na prvo mjesto, a onda i da budemo solidarni, da se borimo za pravdu, kao i  za socijalnu pravdu i napredak – rekao je Petar Đokić.

Druženje na „Abaciji” upotpunili su Gradski tamburaški orkestar i Kulturno umjetničko društvo Pelagić, a održani su i turniri u košarci i odbojci na pijesku te mini boćanju i sportskom ribolovu.

Marš Besmrtnog puka

Delegacija Gradskog odbora Socijalističke partije Banja Luka učestvovala je u manifestaciji „Marš Besmrtnog puka” , koji je održan u najvećem gradu Srpske. Banja Luka je jedan od 64 grada u kojima se održava ova manifestacija, koja je posvećena herojima antifašističke borbe i junacima pobjede nad fašizmom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana