Skupština akcionara Toplane: Ulažu u kotlovnice i mrežu 18 miliona KM

V. P.
Skupština akcionara Toplane: Ulažu u kotlovnice i mrežu 18 miliona KM

Banjaluka - Program investicija "Toplane" za 2016. godinu predviđa ulaganje od 18 miliona maraka i to oko 15 miliona za izgradnju dvije nove kotlovnice i tri miliona za sanaciju postojeće toplovodne mreže.

Potvrdio je ovo "Glasu Srpske" direktor "Toplane" Mićo Milovanović.

- Ovaj plan usvojen je jednoglasno na nedavno održanoj sjednici Skupštine akcionara. Iako u ovom trenutku nemamo na raspolaganju novac za izgradnju dvije nove kotlovnice, planirali smo tu investiciju. Optimista sam da ćemo uspjeti da obezbijedimo potrebna sredstva jer su u toku pregovori sa pojedinim finansijskim institucijama, a među njima je i Evropska banka za obnovu i razvoj - kazao je Milovanović.

Istakao je da bi njihovom izgradnjom ušteda mazuta bila velika.

- Po našoj procjeni, maksimalno bi nam po sezoni trebalo do 5.000 tona, a trenutno koristimo prosječno oko 17.000 tona mazuta - naveo je Milovanović.

Objasnio je da će od tri miliona KM, koja su planirana za remont, dva miliona biti uloženo u sanaciju starih kotlova, a oko milion KM za distributivnu mrežu.

Prema njegovim riječima, akcionari su, između ostalog, jednoglasno prihvatili i plan poslovanja za ovu godinu te izvještaj o poslovanju "Toplane" za 2015. godinu i odluku o pokriću gubitka za isti period.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana