Селак: Потребна системска рјешења за подршку особама са Дауновим синдромом

РТРС
Селак: Потребна системска рјешења за подршку особама са Дауновим синдромом

Бањалука - Предсједник Градског одбора Социјалистичке партије Бањалука Горан Селак изјавио је да су потребна системска рјешења за подршку особама са Дауновим синдромом, као и њиховим породицама.

Селак је на манифестацији под називом "Ја, сличан теби, постојим" којом је у Бањалуци обиљежен Свјетски дан особа са Дауновим синдромом, истакао да је подршка овој популацији дужност читавог друштва.

"Особе са Дауновим синдромом, са свим својим могућностима, морају да буду укључене у заједницу и буду равноправан дио друштва , а дужност свих нас је да им то омогућимо. Родитељима дјеце са Даун синдромом је такође потребна подршка и сви ми, као друштво, морамо да се посветимо изналажењу системских рјешења и унапријеђењу постојећих", истакао је Селак.

Манифестација "Ја, сличан теби, постојим" одржана је у КЦ Бански Двор,у организацији удружења "Дајте нам шансу-Звјездице", гдје су се дјеца са Дауновим синдромом, као и дјеца и другим потешкоћама у развоју и њихови пријатлеји представили са културно-умјетничким програмом који су вриједно припремали протеклих мјесеци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана