Sedam decenija postojanja ANIP Veselin Masleša utkali u dokumentarac

I. K.
Sedam decenija postojanja ANIP Veselin Masleša utkali u dokumentarac

Banjaluka - U sedam decenija postojanja banjalučki Ansambl narodnih igara i pjesama (ANIP) "Veselin Masleša" pokazao je da je jedno od kulturno-umjetničkih društava sa najvećim repertoarom u BiH, što pokazuju brojna priznanja, ordeni, ali i činjenica da je pokretni muzej zmijanjskog veza i njegov ambasador u svijetu.

Veliki jubilej ANIP "Veselin Masleša" obilježio je svečanom akademijom u koncertnoj dvorani Banskog dvora. Čitav program ispratilo je prikazivanje najvažnijih segmenata dokumentarnog filma o ansamblu koji je snimljen u toku ove godine, a veče su upotpunili i nastupi višedecenijskih prijatelja ansambla SPD "Jedinstvo", Etno-grupa "Iva", te renomirana umjetnica i nekadašnja članica "Masleše" Svjetlana Ceca Vidović.

Osim pregleda dosadašnjih uspjeha, na akademiji je skrenuta pažnja na probleme sa prostorom s kojima je ansambl suočen od postojanja. Direktor ansambla Nemanja Knežević uručio je priznanja ustanovama, institucijama i pojedincima s kojima održavaju dugogodišnju saradnju, a među njima je i "Glas Srpske".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana