Саниран подземни пролаз код студентског кампуса

Н. Б.
Саниран подземни пролаз код студентског кампуса

Бањалука - Завршена је санација подземног пролаза код кампуса Универзитета у Бањалуци и студенти и грађани од сада ће моћи несметано да га користе, потврдили су у Градској управи.

У оквиру радова, чија је вриједност 19.500 КМ, поправљене су пукотине на стропу, а пролаз је окречен и очишћен.

- Уграђени су вертикални олуци на надстрешницама улаза код "Акване" и излаза код кампуса те сливници за одводњу оборинских вода - казали су у Одјељењу за саобраћај и путеве и додали да је по окончаним радовима објекат предат на коришћење Универзитетском граду.

Поправка подземног тунела урађена је у оквиру инвестиционог одржавања мостова у коме је предвиђена санација пасареле у улици Раде Кондића, надвожњака на Булевару Милутина Миланковића, Зеленог и Градског моста, те моста у Српским топлицама. Вриједност свих ових радова је 250.000 КМ.

Студенти који свакодневно пролазе овом локацијом похвалили су ову акцију града.

- У току дана неколико пута идем кроз подземни пролаз на предавања. Ноћу га избјегавам, јер не волим њиме да пролазим по мраку и радије бирам пјешачки прелаз. У њему је било и доста смећа, а ширио се и непријатан мирис. Свиђа ми са како сада изгледа, надам се да га вандали неће оштетити - рекао је студент Бранко Тешић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана