Sanacija klizišta u Drakuliću

V. P.
Sanacija klizišta u Drakuliću

Banjaluka - U toku je sanacija klizišta u ulici Mlađe Ćusića, koje je ugrozilo putnu komunikaciju i snabdijevanje vodom dijela naselja Drakulić, jer se vodovodna mreža nalazi u trupu puta.

Iz Gradske uprave je saopšteno da je preduzeće "DVD inženjering" zaduženo za sanaciju klizišta u ovoj i ulici Karanovića, a ukupna vrijednost ovih radova je 97.000 KM.

- Trenutno se saniraju klizišta u ulicama Ponirskoj, Karanovića i Manjačkih ustanika, te na seoskim lokalnim putevima Regode - Stojčići, Agino Selo - Čičina kosa, na putu za Jovaniće i nekategorisanom putu za Toviloviće - kazali su u Gradskoj upravi i dodali da bi ovi projekti trebalo da budu završeni prije kišnog perioda.

Podsjetili su da su sanirana klizišta u ulicama Franca Šuberta, Veljka Mlađenovića, Avalskoj, Zdravka Dejanovića, Ponir jedan i dva, u Bastasima, kao i ruševna obala rijeke Vrbas u blizini Rebrovačkog groblja.

U Gradskoj upravi još kažu da je u toku izrada projektne dokumentacije za sanaciju klizišta u ulicama Braće Miletića, Bilećkoj, ogranku ulice Vojvode Uroša Drenovića, Karađorđevoj, na lokalnim putevima za Ponir i Debeljaci - Gavranići u MZ Debeljaci.

- Radi se i geološka karta koja će identifikovati sve mikrolokacije, a procjenjuje se da ih ima oko 160. Grad nema novca da sanira svu štetu i za to će nam trebati značajnija pomoć Vlade RS, a sama obnova trajaće godinama - kazali su u Gradskoj upravi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana