Sa 407 novih u gradu 4.700 parking mjesta

Srna
Sa 407 novih u gradu 4.700 parking mjesta

Banjaluka - Kapaciteti za parkiranje vozila u gradu su ove godine prošireni za 407 novih mjesta, tako da vozači trenutno na raspolaganju imaju ukupno 4.700 mjesta gdje se vrši naplata.

Potvrdili su to u Odsjeku za saobraćaj i dodali da je najviše novih mjesta oformljeno u ulici Dragiše Vasića i Ravnogorskoj, 267.

- U ulici Tina Ujevića naplata je uvedena na 24 mjesta, u Masarikovoj na 36, a kod zgrade Medicinske elektronike na 80 mjesta - kazali su u ovom odsjeku.

Istakli su da je i dalje ostao neriješen dugogodišnji problem hroničnog nedostatka mjesta za parkiranje kod Univerzitetskog kliničkog centra RS na Paprikovcu i u krugu Hirurgije, Poliklinike te Zavoda za transfuzijsku medicinu RS i Službe hitne pomoći.

Prema najavama iz Gradske uprave, grad je napravio projekat i počeo sa pripremom tehničke dokumentacije za izgradnju dodatnih parking mjesta u krugu UK­C RS na Paprikovcu, za koje će biti potreban 1,4 milion KM.

Nisu mogli precizirati kada će početi radovi, ali su rekli da bi obezbjeđivanje sredstva za te potrebe u narednom periodu trebalo da bude prioritet.

- U projekat je osim izgradnje novih parkinga uključena i sanacija klizišta koje se nalazi pored heliodroma i to je razlog zbog kojeg će biti potrebno toliko novca - rekli su u Gradskoj upravi.

V. P.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana