Red vožnje autobusa (ni)je ispravan

Tatjana Papić-Džakula
Red vožnje autobusa (ni)je ispravan

Autobuski red vožnje postavljen na autobuskim stanicama ne odgovara vremenu dolazaka i polazaka autobusa gradskog prevoza, posebno nedjeljom.

Ovim riječima su se redakciji "Glasa Srpske" obraćali nezadovoljni stanovnici Karanovca, Podgore, Novoselije, ali i sa drugog kraja Banje Luke, iz Česme, Lazareva...

- U nedjelju sam kod Elektro fakulteta, od 8.15 do 9.15 časova čekala autobus po velikoj zimi. Na rasporedu vožnje pisalo je da autobus broj devet "Pavlović tursa" iz Karanovca kreće u 7.55 časova. Međutim, gotovo sat kasnije nego što je trebalo stigao je na stanicu kod Elektro-tehničkog fakulteta - rekla je ogorčena Banjolučanka Dobrila Velimirović.

Kako je rekla, kada se požalila vozaču, on joj je odgovorio da iz Karanovca autobus kreće u 8.55 časova, sat kasnije nego što piše na rasporedu vožnje.

- Nije tačno da je autobus toliko kasnio, možda pet, deset minuta, ali to su stvari na koje mi ne možemo da utičemo, kada je u pitanju nekakav zastoj, gužva... U svakom slučaju, odgovorno tvrdim da je autobus krenuo na vrijeme - rekao je direktor "Pavlović tursa" Radenko Pavlović.

Pavlović je dodao da možda nije zalijepljen dobar raspored na autobuskoj stanici, ali to nije u nadležnosti prevoznika već Administrativne službe grada.

- Tačno je da nedjeljom i državnim praznicima autobusi saobraćaju nešto rjeđe nego ostalim danima, ali takav je red vožnje i na obavještenjima na stanicama. Nedjeljom autobusi saobraćaju na svaka dva časa, dok radnim danima voze svakih dvadeset minuta do pola časa - rekao je Pavlović.

U Administrativnoj službi, međutim, tvrde da je sa zalijepljenim rasporedom na stanicama sve u redu, da je on u potpunosti tačan.

- Istina je da je "Pavlović turs" promijenio red vožnje na jednoj liniji, ali samo radnim danima, radi učenika, da bi stigli na vrijeme na nastavu. Ali, javnost smo obavijestili o toj promjeni. U pitanju je upravo linija Karanovac - Česma. Nikakvih promjena više nije bilo. Rasporede mijenjamo na proljeće, kada se uređuje grad ili ranije, ukoliko postoji potreba za tim - rekli su u Odjeljenju za saobraćaj u Administrativnoj službi grada.

"Autoprevoz"

- Zadovoljni smo rasporedima koji su zalijepljeni na svim stanicama na kojima staju naši autobusi. Putnici nam se nikada nisu žalili na netačne podatke ili na kašnjenje autobusa - istakli su u banjolučkom "Autoprevozu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana