Расте фронт подршке за сајам некретнина

А. Ј. Р.
Расте фронт подршке за сајам некретнина

Бањалука - Министарство за економске односе и регионалну сарадњу, Привредна комора и Фонд за заштиту животне средине и енергетску ефикасност РС подржали су организацију међународног сајма некретнина и инвестиција "Banjaluka Invest Real Estate Expo 2017", који ће бити одржан од 24. до 26. новембра у просторијама "Бањалучког велесајма".

Организатор сајма, који се одржава први пут у БиХ, Предраг Тешић наводи да из дана у дан наилазе на све ширу подршку и подсјећа да је јединствену сајамску манифестацију раније подржало и Министарство трговине и туризма РС.

- Сваким даном се повећава и број излагача и он ће сигурно расти, јер многи чекају посљедњи моменат за пријаву. Министарство трговине и туризма РС је обезбиједило бесплатне штандове за све општине и градове који желе да презентују своје пројекте и потенцијале - рекао је Тешић.

Осим изложбеног дијела сајма, биће одржане и панел дискусије, а већ су дефинисане теме првих и односиће се на емисију општинских обвезница и посједовање БФЦ сертификата, као кључног за привлачење инвестиција у локалним заједницама. Током сајма биће представљена и Европска мрежа предузетништва, а посјетиоци ће имати прилику да слушају и о енергетској ефикасности објеката.

- Заједно за агенцијама и другим субјектима који се баве прометом непокретности биће формирано удружење агената некретнина, а покренућемо и иницијативу за усвајање закона о посредовању у промету и закупу непокретности. Тим законом биће уведен ред у сектор посредовања у промету непокретности. Већ припремамо приједлог нацрта тог закона на основу којег ће бити формирана и база агената за промет непокретности - рекао је Тешић.

Генерални медијски покровитељ сајма је "Глас Српске".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана