Rampa za invalide i kod “Zotovića”

A. S.
Rampa za invalide i kod “Zotovića”

Banjaluka - Nova rampa za osobe sa invaliditetom izgrađena je kod Zavoda “Dr Miroslav Zotović” i ona je jedna od njih 50 koje treba da niknu na području grada kako bi u značajnoj mjeri bilo olakšano kretanje osoba sa ortopedskim pomagalima.

Gradonačelnik Igor Radojičić izjavio je u petak u Trapistima da grad od 2017. godine planski, zajedno sa Humanitarnom organizacijom “Partner” i drugim, radi na uklanjanju arhitektonskih barijera i prilagođavanju javnog prevoza licima sa invaliditetom.

- Uz kapitalne projekte, radimo i zahvate u saobraćaju koji su značajni za rješavanje problema sugrađana sa invaliditetom - kazao je Radojičić.

Predstavnica Humanitarne organizacije “Partner” Olivera Mastikosa kazala je da su tokom kampanje “Banjaluka - inkluzivna zajednica” uspjeli u namjeri da javni prevoznici steknu naviku da osobe sa invaliditetom treba da se kreću i da, ako je to potrebno, otvore rampu za ulaz invalida u autobus.

- Posebno je značajna ova lokacija kod “Zotovića”, gdje sada i lica sa invaliditetom mogu nesmetano da priđu stanici i uđu u autobus - kazala je Mastikosa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana