Rampa na Banj brdu pred uklanjanjem?

V. P.
Rampa na Banj brdu pred uklanjanjem?

Banjaluka - Gradske vlasti još nisu odlučile hoće li biti sklonjena rampa na početku šetališta na Banj brdu, čime bi bio omogućen prolazak automobila. Potvrdio je to u petak gradonačelnik Slobodan Gavranović.

- To je i dalje otvoreno pitanje. Radimo na pronalaženju adekvatnog rješenja - rekao je Gavranović.

Naglasio je da će na konačnu odluku uticati mnogo faktora.

- Najznačajnija je bezbjednost posjetilaca Banj brda i to će uticati najviše na našu odluku. Isto tako, značajan faktor je i stanje u budžetu grada. Ne možemo više izdvajati novac iz gradske kase za čuvarsku službu na bilo kojoj putnoj komunikaciji. Uvođenje čuvarske službe na Banj brdu bio nepromišljen potez - precizirao je Gavranović.

Odluka kojom je zabranjen prolaz automobilima na ovom šetalištu na snazi je od 2006. godine. Već duže vrijeme traje polemika o mogućem uklanjanju rampe koja sprečava automobilima da idu na Banj brda. Iako dobar dio građana smatra da šetalište treba da ostane šetalište, ima i pristalica ideje da se rampa ukloni.

Udruženje građana "Banjalučanke i Banjalučani s obje strane Vrbasa" pokrenulo je inicijativu za uklanjanje rampe i ponovni pristup automobilima. Predsjednik udruženja Marinko Umičević je tom prilikom objasnio da je inicijativa pokrenuta na molbu brojnih građana, penzionera, turista, ali i boraca NOB-a, kako bi mogli da dođu do spomenika na Banj brdu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana