Рампа на Бањ брду пред уклањањем?

В. П.
Рампа на Бањ брду пред уклањањем?

Бањалука - Градске власти још нису одлучиле хоће ли бити склоњена рампа на почетку шеталишта на Бањ брду, чиме би био омогућен пролазак аутомобила. Потврдио је то у петак градоначелник Слободан Гаврановић.

- То је и даље отворено питање. Радимо на проналажењу адекватног рјешења - рекао је Гаврановић.

Нагласио је да ће на коначну одлуку утицати много фактора.

- Најзначајнија је безбједност посјетилаца Бањ брда и то ће утицати највише на нашу одлуку. Исто тако, значајан фактор је и стање у буџету града. Не можемо више издвајати новац из градске касе за чуварску службу на било којој путној комуникацији. Увођење чуварске службе на Бањ брду био непромишљен потез - прецизирао је Гаврановић.

Одлука којом је забрањен пролаз аутомобилима на овом шеталишту на снази је од 2006. године. Већ дуже вријеме траје полемика о могућем уклањању рампе која спречава аутомобилима да иду на Бањ брда. Иако добар дио грађана сматра да шеталиште треба да остане шеталиште, има и присталица идеје да се рампа уклони.

Удружење грађана "Бањалучанке и Бањалучани с обје стране Врбаса" покренуло је иницијативу за уклањање рампе и поновни приступ аутомобилима. Предсједник удружења Маринко Умичевић је том приликом објаснио да је иницијатива покренута на молбу бројних грађана, пензионера, туриста, али и бораца НОБ-а, како би могли да дођу до споменика на Бањ брду.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана