Рафтинг и фестивали маме посјетиоце

Јелена Цвијановић
Рафтинг и фестивали маме посјетиоце

Бањалука - Број туриста у Бањалуци из године у годину је све већи, а адреналински и фестивалски туризам су најперспективнији јер су они најзанимљивији посјетиоцима, рекла је директор Туристичке организације Ирена Радојевић.

Она је додала да је Туристичка организација припремила љетну кампању која почиње данас, гдје ће на регионалним тржиштима промовисати оно што Бањалука нуди овог љета.

- У стварању туристичке препознатљивости Бањалуке ове године је израђен слоган “Еџтремелџ АдораБЛе” - рекла је Радојевићева, представљајући љетну туристичку сезону.

Она је истакла да, поред културно-историјских споменика, природно насљеђе представља велики адут Бањалуке, те да су популарни и спортови на Врбасу као што су рафтинг, кајак, кану и дајак, као и планинарење.

Радојевићева је казала да ће за вријеме љетне сезоне бити одржане препознатљиве манифестације, “Козара етно” од 29. јуна до 2. јула и “Љето на Врбасу” од 18. до 29. јула. Она је, за јул, најавила одржавање “Демофеста”, а за август “Фреш вејв фестивал”, “Кастел рок фест” и 53. Кочићев збор.

Шеф пи-ар тима фестивала електронске музике “Фреш вејв” Данијел Дакић рекао је да овај фестивал све боље котира у региону, али и Европи. Начелник Одјељења за културу, туризам и социјалну политику Наталија Тривић рекла је да ће на бањалучком аеродрому бити уведене нове линије, које крећу од јесени, те да би требало планирати на који начин туристичке производе понудити и земљама Европе.

Љетне манифестације

- Козара етно - од 29. јуна до 2. јула

- Љето на Врбасу - од 18. до 29. јула

- “Демофест” - 19. до 21. јула

- Фреш вејв - од 19. до 11. августа

- Кастел рок фест од 16. до 19. августа

- “Кочићев збор” - од 20. до 26. августа

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана