Rafteri u srijedu na Vrbasu: Cilj je - Čist Vrbas!

ELTA TV
Rafteri u srijedu na Vrbasu: Cilj je - Čist Vrbas!

Banjaluka - RK „Kanjon” u saradnji sa RK “Jajce”, predstavnicima Oružanih snaga BiH, predstavnicima lokalnih zajednica, mještanima i kompanijom Coca-Cola HBC B-H, u srijedu nastavljaju sa aktivnostima Inicijative „Čist Vrbas”.

Naime RK „Kanjon” ovaj projekat realizuje zahvaljujući podršci kompanije Coca-Cola HBC B-H d.o.o Sarajevo, koja je već osmu godinu jedan od glavnih partnera Inicijative  “Čist Vrbas” te sa ostalim partnerima, daje doprinos očuvanju Vrbasa i jačanju svijesti o značaju zaštite voda i odgovornog upravljanja vodama.

Aktivnosti se nastavljaju u srijedu  kada će učesnici regate veslati dionicu od Vinca prema Jajcu. Tako se zajedničkim snagama nastavlja čišćenje korita i priobalja rijeke Vrbas. 

Osim korita rijeke Vrbas, i ove godine će se čistiti korito rijeke Plive. Time se šalje jasna poruka da i rijeke u slivu Vrbasa moraju biti očišćene.„Naziv akcije je Čist Vrbas, ali je Pliva jedna od najznačajnijih pritoka Vrbasa. Bez čiste Plive sigurno nema ni čistog Vrbasa” stoji u saopštenju organizatora regate.

Završna manifestacija Turistička Vrbaska regata, biće održana 11. avgusta kada će učesnici regate izveslati dionicu od Krupe na Vrbasu do Banjaluke.

Podsjećamo da se aktivnosti u okviru  Inicijatiea za Čist Vrbas realizuju u duhu Povelje za čist Vrbas koju su u maju 2013. godine, u Donjem Vakufu, osim gradonačelnika i načelnika lokalnih zajednica u slivu Vrbasa, potpisali i predstavnici resornih ministarstava oba entiteta, Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH, Fond za zaštitu okoline i energetsku efikasnost Republike Srpske te partneri projekta kompanija Coca-Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo, Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP) i Vlada Japana.

Program aktivnosti Inicijative Čist Vrbas:

Srijeda 08.08.2018.

11.00  Start eko regate Vinac – Jajce

17.00  Završetak eko regate u Jajcu

Četvrtak 09.08.2018

11.00   Start eko regate Ljoljići – Jezero  

15:00   Završetak eko regate – Jezero

Subota 11.08.2018

Turistička regata od Krupe na Vrbasu do RC Kanjon u Karanovcu

11.00  Kamp Krupa na Vrbasu - start regate

14.00  Cilj regate – RC Kanjon Karanovac

14.30 RC Kanjon: Izjave za medije

15.00 Diskusija / Mini konferencija: Tema: Avanturistički turizam u gradu Banjaluci

15.30 Izložba: Prva turistička regata

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana