Рафтери у сриједу на Врбасу: Циљ је - Чист Врбас!

ELTA TV
Рафтери у сриједу на Врбасу: Циљ је - Чист Врбас!

Бањалука - РК „Кањон” у сарадњи са РК “Јајце”, представницима Оружаних снага БиХ, представницима локалних заједница, мјештанима и компанијом Coca-Cola HBC B-H, у сриједу настављају са активностима Иницијативе „Чист Врбас”.

Наиме РК „Кањон” овај пројекат реализује захваљујући подршци компаније Coca-Cola HBC B-H д.о.о Сарајево, која је већ осму годину један од главних партнера Иницијативе  “Чист Врбас” те са осталим партнерима, даје допринос очувању Врбаса и јачању свијести о значају заштите вода и одговорног управљања водама.

Активности се настављају у сриједу  када ће учесници регате веслати дионицу од Винца према Јајцу. Тако се заједничким снагама наставља чишћење корита и приобаља ријеке Врбас. 

Осим корита ријеке Врбас, и ове године ће се чистити корито ријеке Пливе. Тиме се шаље јасна порука да и ријеке у сливу Врбаса морају бити очишћене.„Назив акције је Чист Врбас, али је Плива једна од најзначајнијих притока Врбаса. Без чисте Пливе сигурно нема ни чистог Врбаса” стоји у саопштењу организатора регате.

Завршна манифестација Туристичка Врбаска регата, биће одржана 11. августа када ће учесници регате извеслати дионицу од Крупе на Врбасу до Бањалуке.

Подсјећамо да се активности у оквиру  Иницијатиеа за Чист Врбас реализују у духу Повеље за чист Врбас коју су у мају 2013. године, у Доњем Вакуфу, осим градоначелника и начелника локалних заједница у сливу Врбаса, потписали и представници ресорних министарстава оба ентитета, Фонд за заштиту околиша Федерације БиХ, Фонд за заштиту околине и енергетску ефикасност Републике Српске те партнери пројекта компанија Coca-Cola HBC B-H д.о.о. Сарајево, Развојни програм Уједињених нација у Босни и Херцеговини (УНДП) и Влада Јапана.

Програм активности Иницијативе Чист Врбас:

Сриједа 08.08.2018.

11.00  Старт еко регате Винац – Јајце

17.00  Завршетак еко регате у Јајцу

Четвртак 09.08.2018

11.00   Старт еко регате Љољићи – Језеро  

15:00   Завршетак еко регате – Језеро

Субота 11.08.2018

Туристичка регата од Крупе на Врбасу до РЦ Кањон у Карановцу

11.00  Камп Крупа на Врбасу - старт регате

14.00  Циљ регате – РЦ Кањон Карановац

14.30 РЦ Кањон: Изјаве за медије

15.00 Дискусија / Мини конференција: Тема: Авантуристички туризам у граду Бањалуци

15.30 Изложба: Прва туристичка регата

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана