Радојичић: Јачаћемо културну сарадњу са општинама Пакрац и Окучани

 Радојичић: Јачаћемо културну сарадњу са општинама Пакрац и Окучани 26.07.2018 00:29 | Срна

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић договорио је данас у Бањалуци са замјеницима градоначелника општина Пакрац и Окучани Николом Ивановићем и Синишом Мартиновићем да се интензивира сарадња града на Врбасу са овим општинама у области културе и повезивања младих.

“Бањалука је природни регионални центар на који се наслањају многи други градови па и они према западној Славонији. Веома смо заинтересовани за сарадњу са нашим људима на овим подручјима и постоји неколико области у којима можемо сарађивати, као што је култура и комуникација младих”, рекао је Радојичић.

Он је најавио да ће у наредном периоду културно-умјетничка друштва из Бањалуке имати прилику да се представе у неколико западнославонских општина. 

“Разговарали смо и о могућностима да млади са тог подручја дођу у наш град и упознају га”, рекао је Радојичић. 

Према његовим ријечима, гости су данас изразили спремност да пренесу своја искуства у сегменту кориштења средстава из ЕУ фондова, с обзиром на то да је Хрватска у ЕУ. 

“Желим и да људи из неколико сусједних општина преко Саве осјећају да је Бањалука близу, да млади могу овдје доћи и школовати се, као и да се уз културну може остварити и пословна сарадња”, рекао је Радојичић. 

Замјеник градоначелника Пакраца Никола Ивановић изразио је задовољство што су имали прилику да градоначелника Радојичића упознају о положају и статусу српске заједнице у западној Славонији. 

“Посебан акценат био је на сарадњи у области културе, а заинтересовани смо за повезивање градова и веселимо се наставку сарадње”, рекао је он. 

Замјеник начелника општине Окучани Синиша Мартиновић изразио је наду да ће се сарадња са Бањалуком значајно развити у наредном периоду.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица