Радојичић: Акција “Бирамо најуређеније” подстиче грађане да брину о околини

Срна
Радојичић: Акција “Бирамо најуређеније” подстиче грађане да брину о околини

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић посјетио је данас заједницу етажних власника која је у овогодишњој акцији “Бирамо најуређеније” проглашена за најуређенији простор у стамбеним зградама, те истакао да овакве акције подстичу грађане да воде рачуна о својој околини.

У посјети најуређенијој заједници етажних власник у Улици Мајке Јевросиме број 8 и 9, Радојичић је рекао новинарима да је лијепо видјети да се станари успијевају договорити да одржавају овако уређен простор.

“Ово је нарочито значајно, јер има много других примјера гдје се тешко формирају заједнице или се тешко постижу договори о уређењу животног простора”, навео је Радојичић.

Он је подсјетио да је акција оганизована 16. пут, а била је спроведена у мају и јуну, те додао да ће најбољи у свим категоријама бити награђени са по 600 КМ.

Миленко Мирковић из заједнице етажних власника Мајке Јевросиме број 8 и 9 апеловао је да сви грађани одржавају своје животне просторе како би и цијело насеље било љепше и пријатније за живот.

“Срећни смо што се наш труд исплатио јер смо вриједно и напорно радили на уређењу нашег животног простора, мада смо се случајно пријавили и наш циљ није био награда”, истакао је Мирковић.

У овогодишњој акцији учествовала су 24 кандидата, а уручење признања свим награђеним и свечани пријем биће уприличени у сриједу, 22. августа, у Градској управи.

Прво мјесто за најуређеније двориште освојио је Здравко Гузијан у Улици Ђуре Дамјановића 135, те за најуређеније школско двориште Основна школа “Јован Дучић” у Залужанима, док је најуређенији балкон Мирка Агића у Улици Млађе Ћусића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана