Radničko kulturno-umjetničkim društvom Pelagić: Igrom i pjesmom na sve strane

I. P.
Radničko kulturno-umjetničkim društvom Pelagić: Igrom i pjesmom na sve strane

Banjaluka - Radničko kulturno-umjetničkog društvo "Pelagić" ljetne dane provešće radno nastupajući na mnogobrojnim Međunarodnim koncertima. Biće to dobra uvertira za obilježavanje 90. godina postojanja u martu naredne godine.

- Prvi ansambl gostovaće od 6. do 14. jula italijanskom gradu Minturno nedaleko od Napulja. Naši najbolji folkloraši će tokom avgusta nastupiti na festivalu u Pirotu -  rekao je sekretar društva Vjekoslav Dragušić.

Prema njegovim riječima, dječiji ansambl "Pelagića" od 18. do 20. avgusta očekuje festival folklora u Užicu.

- Negdje u isto vrijeme naš "B" ansambl će putovati u bugarski grad Varnu. "Vrelo" ljeto pred nama i svi nastupi  će nam dobro doći da se što bolje pripremimo za obilježavanje 90 godina  postojanja i rada "Pelagića"  – kazao je Dragušić.

Koncert kojim će obilježiti 90 godina postojanja planiran je u sportskoj dvorani "Borik" krajem marta ili početkom aprila,  zavisno od zauzetosti dvorane.

- Organizacija je još uvijek u nekom početku pa ćemo vidjeti kako će se realizovati jer planiramo da nam dođu gosti iz inostranstva, Srbije i svi oni kojima smo mi išli u goste  - kazao je Dragušić.

Dodao je da će u septembru organizovati dječiji festival "Veseli svijet" na kojem će učestvovati oko 12 dječijih ansambala a u planu je i tradicionalni godišnji koncert u novembru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana