Radionice, obuke i kampovi za bolji položaj mladih

J. C.
Radionice, obuke i kampovi za bolji položaj mladih

Banjaluka - Radionice, kampovi, obuka za rad na CNC mašinama samo su dio projekata čija realizacija kreće ovog mjeseca s ciljem poboljšanja položaja mladih.

Riječ je o projektima 13 omladinskih organizacija za čije sufinansiranje će iz gradske kase biti izdvojeno oko 54.500 KM. Najviše novca dobiće Udruženje građana “Zdravo da ste”, iz kojeg najavljuju da će u okviru projekta “Otvoreni omladinski klub” realizovati niz aktivnosti.

- Planirane su tri osnovne aktivnosti, odnosno pomoć u učenju, revije plesača amatera i svakodnevne radionice na temu organizovanja slobodnog vremena u okviru kojih ćemo koristi metode neformalne edukacije i kreativnog razvoja - kazala je članica Udruženja “Zdravo da ste” Snježana Blagojević i dodala da je cilj da mladi više učestvuju u procesu odlučivanja u svojoj lokalnoj zajednici.

Prema njenim riječima, u planu je da projektom budu obuhvaćeni mladi iz gradskih i ruralnih sredina.

Jedan od programa koji će biti sufinansiran je i “SOOBL za mlade”, koji sprovodi Savjet omladinskih organizacija Banjaluka.

- Projekat će trajati šest mjeseci i planiramo da organizujemo po jednu aktivnost svake sedmice, kao što su radionice, predavanja, edukacije, projekcije dokumentarnih  filmova, kulturne večeri i sportska dešavanja - naveo je predsjednik SOOBL-a Davor Strika.

On najavio da njihove aktivnosti neće biti ograničene samo na urbani dio, već i na periferne i ruralne dijelove grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana