Радионице, обуке и кампови за бољи положај младих

Ј. Ц.
Радионице, обуке и кампови за бољи положај младих

Бањалука - Радионице, кампови, обука за рад на ЦНЦ машинама само су дио пројеката чија реализација креће овог мјесеца с циљем побољшања положаја младих.

Ријеч је о пројектима 13 омладинских организација за чије суфинансирање ће из градске касе бити издвојено око 54.500 КМ. Највише новца добиће Удружење грађана “Здраво да сте”, из којег најављују да ће у оквиру пројекта “Отворени омладински клуб” реализовати низ активности.

- Планиране су три основне активности, односно помоћ у учењу, ревије плесача аматера и свакодневне радионице на тему организовања слободног времена у оквиру којих ћемо користи методе неформалне едукације и креативног развоја - казала је чланица Удружења “Здраво да сте” Сњежана Благојевић и додала да је циљ да млади више учествују у процесу одлучивања у својој локалној заједници.

Према њеним ријечима, у плану је да пројектом буду обухваћени млади из градских и руралних средина.

Један од програма који ће бити суфинансиран је и “СООБЛ за младе”, који спроводи Савјет омладинских организација Бањалука.

- Пројекат ће трајати шест мјесеци и планирамо да организујемо по једну активност сваке седмице, као што су радионице, предавања, едукације, пројекције документарних  филмова, културне вечери и спортска дешавања - навео је предсједник СООБЛ-а Давор Стрика.

Он најавио да њихове активности неће бити ограничене само на урбани дио, већ и на периферне и руралне дијелове града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана