Pružene administrativne usluge za 4,25 miliona građana

V. P.
Pružene administrativne usluge za 4,25 miliona građana

Banjaluka - Odjeljenje za opštu upravu je od 2013. godine do danas pružilo više od 5,1 milion usluga za oko 4,25 miliona građana ne samo Banjaluke već i Republike Srpske, regiona i inostranstva.

Izjavio je to juče načelnik pomenutog odjeljenja Slavko Tanasić.

- Ovjereno je 1,65 miliona dokumenata i obavljeno 1,3 miliona poslova vezano za matične knjige. Otpremljeno je 342.606 poštanski pošiljki i pruženo 331.047 usluga vezanih za arhiv. U Prijemnoj kancelariji primljeno je 283.288 zahtjeva, a u kancelariji broj 14 evidentirano je 195.909 poštanskih pošiljki, molbi, prijava na tendere i druge dokumentacije - kazao je Tanasić.

Istakao je da su navedene cifre samo neki od podataka koji govore da je ovo odjeljenje sa kancelarijama u Gradskoj upravi,  dva uslužna centra te 15 mjesnih kancelarija, uspješan administrativni servis, koji je odgovorio na sve zahtjeve građana.

- Zadovoljan sam radom službenika koji su dnevno imali i po 6.000 stranaka.  S obzirom na to da je budžet grada stabilizovan i da se očekuje njegovo povećanje ovo odjeljenje ima potrebu za ulaganjima, koja bi omogućila digitalizaciju arhive, uvođenje elektronskog načina ovjera te obezbjeđivanje prostora za smještaj arhive.  U narednom periodu bi trebalo otvoriti nove uslužne centre u naseljima Kočićev vijenca, Obilićevo, Lazarevo i Lauš - rekao je Tanasić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana