Промовисани бициклизам, ходање и здрав живот

И. П.
Промовисани бициклизам, ходање и здрав живот

Бањалука - Поводом обиљежавања Европске седмице мобилности, око 400 учесника ревијалне "Бициклијаде" возило се у четвртак навече централним градским улицама.

Национални координатор Европске седмице мобилности Тихомир Дакић рекао је како је циљ ове трке да се пренесе порука да се што мање користе аутомобили, а више ноге и бицикли.

- То је уједно била и промоција здравог живота. Превише је аутомобила на улицама и морамо да обезбиједимо простор за све - рекао је Дакић.

Ања Савић освојила је прво мјесто и поклон бон од 200 КМ у наградној игри "Смарт степ". Циљ игре је био инсталирати истоимену апликацију која рачуна број корака препјешачених у току 24 часа и обрачунава у коликој мјери је спријечена штетна емисија угљен-диоксида коју би произвео аутомобил.

- Очекивала сам да ћу бити међу првих десет такмичара, али се нисам надала да ћу освојити прво мјесто - казала је Савићева.

И остали учесници "Бициклијаде" учествовали су у наградној игри и за њих су биле обезбијеђене награде у виду поклон бонова од 100 КМ и руксака.

- Дошао сам на "Бициклијаду" да подржим овакав вид вожње градом јер све је више аутомобила, што штетно утиче на природу и све нас више загађује - рекао је један од учесника "Бициклијаде" Бојан Мандић.

Додао је да треба више пажње у граду посветити бициклистичкој инфраструктури.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана