Privredna saradnja u prvom planu

Srna
Privredna saradnja u prvom planu

Banjaluka - Privrednici Banjaluke i Velenja u petak su učestvovali na prvoj zajedničkoj dvodnevnoj konferenciji preduzetnika u ovom slovenačkom gradu, gdje su razmjenjivali informacije o kompanijama, mogućoj saradnji i preduzimanju koraka o sklapanju poslova.

Banjalučke privrednike predvodio je gradonačelnik Slobodan Gavranović, koji je rekao da je na konferenciji učestvovalo po 20 privrednika iz ova dva grada i njihovi stručni timovi.

- Sa projektnim timovima smo dogovarali mogućnost zajedničkog učešća na regionalnim projektima, te pokušali da iskoristimo njihovo znanje i iskustva u prilivanju sredstava preko IPA fondova - rekao je Gavranović.

Dodao je da je bilo riječi i o zajedničkim nastupima projektnih timova ova dva grada, kojima će pokušati da se obezbijede sredstva iz IPA fondova, ali da je potrebno sačekati da BiH ostvari svoje obaveze da bi se pridružila EU.

- Naša obaveza bila je da povežemo privrednike, što smo i učinili, te smatram da je ovo dobar put ka saradnji privrednika Banjaluke i Velenja, ali i rukovodstava lokalnih zajednica - kazao je Gavranović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana