Привредна сарадња у првом плану

Срна
Привредна сарадња у првом плану

Бањалука - Привредници Бањалуке и Велења у петак су учествовали на првој заједничкој дводневној конференцији предузетника у овом словеначком граду, гдје су размјењивали информације о компанијама, могућој сарадњи и предузимању корака о склапању послова.

Бањалучке привреднике предводио је градоначелник Слободан Гаврановић, који је рекао да је на конференцији учествовало по 20 привредника из ова два града и њихови стручни тимови.

- Са пројектним тимовима смо договарали могућност заједничког учешћа на регионалним пројектима, те покушали да искористимо њихово знање и искуства у приливању средстава преко ИПА фондова - рекао је Гаврановић.

Додао је да је било ријечи и о заједничким наступима пројектних тимова ова два града, којима ће покушати да се обезбиједе средства из ИПА фондова, али да је потребно сачекати да БиХ оствари своје обавезе да би се придружила ЕУ.

- Наша обавеза била је да повежемо привреднике, што смо и учинили, те сматрам да је ово добар пут ка сарадњи привредника Бањалуке и Велења, али и руководстава локалних заједница - казао је Гаврановић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана