Преминула легендарна Бањалучанка Мајда Арнаутовић

Преминула легендарна Бањалучанка Мајда Арнаутовић 07.09.2017 10:09 | mondo.ba

Бањалука - Позната Бањалучанка Мајда Арнаутовић преминула је у свом граду у 61. години живота.

Популарна Мајда је међу својим суграђанима и широм бивше Југославије била позната као највећа обожаватељица легендарног пјевача Здравка Чолића.

 Прошле године имала је мождани удар и послије тога је смјештена у Центар за непокретне особе у Бањалуци. Мајда Арнаутовић биће сахрањена у четвртак 7.9. у 15 сати у харему Долац у Бањалуци, пише Мондо.ба.

О њеној љубави према Чолином лику и дјелу свједочи чињеница да је њено име заведено међу око 700 имена његових највећих обожавалаца из бивше Југославије и иностранства на интернет страници фанова Здравка Чолића.

Тамо је уписано: Мајда Арнаутовић, рођена 4. маја 1956. године. Пребивалиште – Бањалука, занимање кројачица, омиљене пјесме: „Једина", „Маслинасто зелена", „Кад би моја била". И ријечи: „Волим га највише на свијету, а и он мене воли највише".

Здравко Чолић био и остао њен најдражи пјевач и прва љубав, иако лично познаје многе естрадне личности са простора бивше Југославије.

"Моја приврженост Чоли и његовој музици траје од 1978. године. Тада ме је с њим упознао Кемал Монтено, а Здравко је био и остао културан, фин и савршен мушкарац. Појава! Зато не бих поднијела да не одем на његов концерт", казала је Мајда прије пар година за "Пресс".

Она је тада рекла да нема Чолиног концерта у Бањалуци и регији коме није присуствовала.

"Била сам на стотињак његових наступа. Увијек у првим редовима и може се рећи да ми је Здравко постао пријатељ. Уредно чувам све његове плоче, касете, компакт и ДВД дискове, слике и постере. Све његове пјесме знам од ријечи до ријечи и сви његови албуми су подједнако добри", тврдила је Арнаутовићева.

Она је прије неколико година на стадиону Борца добила мобилни телефон управо од Чоле.

"И то са Чолиним бројем. Нажалост, драга успомена ми је украдена у Бањалуци. Никада ми није јављено да ли је лопов ухваћен, али се и сада надам да ће пронаћи телефон… А градске приче да ми Чола мјесечно шаље 100 евра су лаж и бесмислица. Међутим, има истине када кажу 'коме Мајда на концерт донесе цвијеће, тај је звијезда'", казала је.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица