Preko užeta kroz kanjon Tijesno

J. Š.
Preko užeta kroz kanjon Tijesno

Banjaluka - Na radost ljubitelja adrenalina, juče je u kanjonu Tijesno počeo penjački festival "Drill & Chill", na kojem će umijeće hodanja po specijalnom užetu i penjanju po stijenama pokazati oko 150 učesnika.

Ovaj avanturistički sport donosi i dubok kontakt sa okruženjem i sjedinjavanje sa prirodom, a da kanjon Tijesno nudi sve potrebno potvrđuju i učesnici iz Austrije koji drugi put posjećuju festival.

- Bio sam ovdje prošle godine i toliko sam se oduševio mjestom, ljudima i organizacijom da sam se morao vratiti. Mjesto je nevjerovatno, jer u kanjonu postoji toliko različitih načina za penjanje - kazao je jedan od učesnika.

Da bi se uspostavio balans na žici, dodao je on, potrebno je mnogo vježbe i koncentracije. Festival, koji će trajati do 17. septembra, ne propušta ni Šai Ašur iz Izraela.

- Ljudi su druželjubivi, a priroda je prelijepa - rekao je on.

Da se festival razvija u pravom smjeru, a gosti stižu sa svih krajeva svijeta, potvrdili su i organizatori.

- Treću godinu zaredom organizujemo festival i bilježimo napredak. Ove godine imamo najviše učesnika iz Južne i Srednje Amerike, ali i Evrope - kaže predsjednik penjačkog kluba "Ekstrim" Igor Vukić.

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić je istakao da mu je drago što je Banjaluka domaćin ove manifestacije.

- Mi, kao građani, nismo dovoljno svjesni potencijala koje imamo u gradu pa su avanturistički i etno-turizam nešto na čemu treba da radimo u narednom periodu - rekao je Talić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana