Преко ужета кроз кањон Тијесно

Ј. Ш.
Преко ужета кроз кањон Тијесно

Бањалука - На радост љубитеља адреналина, јуче је у кањону Тијесно почео пењачки фестивал "Дрилл & Цхилл", на којем ће умијеће ходања по специјалном ужету и пењању по стијенама показати око 150 учесника.

Овај авантуристички спорт доноси и дубок контакт са окружењем и сједињавање са природом, а да кањон Тијесно нуди све потребно потврђују и учесници из Аустрије који други пут посјећују фестивал.

- Био сам овдје прошле године и толико сам се одушевио мјестом, људима и организацијом да сам се морао вратити. Мјесто је невјероватно, јер у кањону постоји толико различитих начина за пењање - казао је један од учесника.

Да би се успоставио баланс на жици, додао је он, потребно је много вјежбе и концентрације. Фестивал, који ће трајати до 17. септембра, не пропушта ни Шаи Ашур из Израела.

- Људи су дружељубиви, а природа је прелијепа - рекао је он.

Да се фестивал развија у правом смјеру, а гости стижу са свих крајева свијета, потврдили су и организатори.

- Трећу годину заредом организујемо фестивал и биљежимо напредак. Ове године имамо највише учесника из Јужне и Средње Америке, али и Европе - каже предсједник пењачког клуба "Екстрим" Игор Вукић.

Предсједник Скупштине града Зоран Талић је истакао да му је драго што је Бањалука домаћин ове манифестације.

- Ми, као грађани, нисмо довољно свјесни потенцијала које имамо у граду па су авантуристички и етно-туризам нешто на чему треба да радимо у наредном периоду - рекао је Талић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана