Праксом на савременим машинама до обучених радника

И. К.
Праксом на савременим машинама до обучених радника

Бањалука - Школа ученика у привреди добила је савремени софтвер за обуку текстилних техничара захваљујући новом градском програму опремања кабинета средњих стручних школа, који има циљ ефикасније оспособљавање ученика за рад у привредној дјелатности.

Према ријечима градоначелника Игора Радојичића, због позитивног прошлогодишњег искуства, град је ове године та подстицајна средства удвостручио.

- Средње школе имаће прилику да добију 200.000 КМ, а на овај конкурс моћи ће да се пријаве својим програмима на позив који би требало да буде расписан крајем јуна - нагласио је Радојичић.

Министарка просвјете и културе РС Наталија Тривић казала је да је ово позитиван примјер на који начин савјети за привреду могу да раде и како локална заједница препознаје начин на који треба да улаже да би ускладила потребе са тржиштем рада.

Директор Школе ученика у привреди Драгољуб Вуковић нагласио је да је нова опрема значајно унаприједила стручну наставу јер се на овај начин ученици у потпуности припремају за процес рада у савременим погонима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана