Попуњени сви смјештајни капацитети у Бањалуци

Срна
Попуњени сви смјештајни капацитети у Бањалуци

Бањалука - Директор Туристичке организације Бањалука Остоја Барашин рекао је да су сви смјештајни капацитети у Бањалуци распродати у вријеме новогодишњих празника, крајем децембра и почетком јануара наредне године.

„То је очекивано и планирано“, рекао је Барашин Срни и додао да су у потпуности испуњена очекивања везана за посјете и долазак туриста у овом периоду.


Барашин је рекао да су током децембра до средине јануара планирани богати и садржајни програми и понуде.

Он је рекао да се у вријеме новогодишњих празника у Бањалуци нуди богат програм забаве и провода, цјелодневног и ноћног живота.

„У наредних мјесец дана туристима се нуди најсадржајнија понуда у угоститељском, смјештајном и у програмском смислу“, рекао је Барашин.

Он је рекао да је највећи број посјета најављен из Србије, Словеније и Хрватске.

Према његовим ријечима, повећан је и број туриста из централне Европе, Аустрије, Њемачке и земаља Бенелукса.

Барашин је рекао да је Бањалука имала доста корисних презентација за руско тржиште, те да се очекује да ће и у том погледу бити забиљежен благи раст долазака туриста из Русије.

Он је рекао да се Бањалука ове године представља на многобројним сајмовима туризма у Бечу, Утихту, Прагу, Берлину, Москва, Петерсбург, Београду, Израелу и да је то најбоља прилика да презентује своје туристичке могућности, међу којима је у првом реду авантуристички туризам.

„Авантуризам је главна, носећа туристичка понуда“, рекао је Барашин, додавши да она има сезонски карактер од априла до октобра мјесеца.

Барашин је рекао да је Бањалука током читаве године богата културним догађајима, традиционалним манифестацијама, фестивалима, концертима.

„Бањалука пружа могућност људима да доживе тај град кроз епохе, јер се у Бањалуци сусрећу све цивилизације и културе које постоје у БиХ“, рекао је он.

Барашин је нагласио да Бањалука има добру и интересантну гастрономску понуду, због које се туристи радо задржавају у граду и да гастрономија одражава све културе које су у Бањалуци.

Он је рекао да ће се у јануару и фебруару наредне године Бањалука представити на туристичким сајмовима у Бечу, Утрихту, Београду и Љубљани.

Барашин је рекао да је Бањалука лимитирана смјештајним капацитетима, додавши да је укупан број регистропваних официјелних смјештајних лежаја у октобру био 1.929 кревета.

У Бањалуци је у октобру забиљежено укупно 8.464 туристичких долазака и то 3.865 домаћих и 4.599 страних туриста и остварено 12.973 ноћења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана