Poklonima uljepšan Vaskrs za 200 korisnika

J. C.
Poklonima uljepšan Vaskrs za 200 korisnika

Banjaluka - Korisnicima usluga Centra za socijalni rad na području grada posjetom, druženjem i poklonima uljepšani su vaskršnji praznici.

Licima u stanju socijalne potrebe podijeljeni su paketi sa prehrambenim i higijenskim namirnicama. A za poklone su se pobrinuli predstavnici donatora i radnici centara.

- Među 200 korisnika kojima su uručeni pokloni 180 je osoba svih starosnih doba koji su korisnici sedam dnevnih centara sa područja grada. Među njima je i deset primalaca socijalne pomoći kojima je oduzeta poslovna sposobnost, a žive u okviru svoje porodice i pod nadzorom su stalnih staratelja i isto toliko lica sa mentalnim oboljenjima kojima je potreban stalni nadzor članova porodice ili stručnog osoblja - kazali su u Centru za socijalni rad.

U dnevnim centrima prilikom ovih posjeta i uručenja poklona bile su organizovane prigodne vaskršnje radionice.

- Hvala ljudima iz Centra za socijalni rad koji su nam učinili da i mi ljudi nešto slabijeg materijalnog stanja na dostojanstven način proslavimo najveći hrišćanski praznik Vaskrs - rekao je jedan od korisnika Centra koji je dobio prigodan paket, a koji nije želio da mu objavimo ime.

Poklone su obezbijedili kancelarija OHR-a, firme "Krajina Klas", "Vitinka" i "Mlijeko produkt", udruženje Kola srpskih sestara "Jedinstvo" i "PTSP Jedinstvo", a organizator je bio Centar za socijalni rad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana