Podsticaji otvaraju gotovo 100 radnih mjesta

Agencije
Podsticaji otvaraju gotovo 100 radnih mjesta

Banjaluka - Dodjelom podsticaja, koje grad sprovodi sa ciljem smanjenja broja nezaposlenih i pružanja podrške privredi, biće otvoreno gotovo stotinu radnih mjesta.

Podsticaje za nabavku osnovnih sredstava, prekvalifikaciju i sertifikaciju juče je dobilo 37 privrednika, dok je novac za samozapošljavanje 52 sugrađanina dodijeljen u utorak.

Prema riječima gradonačelnika Igora Radojičića, za sve linije podrške bilo je više prijavljenih nego što je dodijeljeno sredstava, a posebno za prvu liniju.

- Nadam se da će to omogućiti ne samo pomoć privredi, već i ono što je osnovni smisao ovih subvencija, a to je podsticaj zapošljavanju - naglasio je Radojičić.

Načelnik Odjeljenja za privredu Radenko Komljenović kazao je da je cilj podsticaja osposobljavanje već prepoznatljivih preduzeća koja imaju tržište, proizvode da se tehnološki dodatno osposobe, a krajnji cilj je da zaposle nove radnike.

- U aplikacijama smo ocjenjivali biznis planove koji su pokazali da će ta preduzeća raditi dugoročno, da će unapređivati svoju proizvodnju, kvalitet svojih proizvoda i zapošljavati nove radnike - kazao je Komljenović.

Vlasnik firme "Prirodno bilje" Nedeljko Kusturić rekao je da je njegov projekat bio prelazak na novi energent, obnovljive izvore energije i korišćenje bio-mase.

Zahvalnost za podršku gradu iskazao je i Mijodrag Radić iz firme "M-auto", koji je dobio podsticaj za osnovna sredstva i zapošljavanje.

Zvezdana Stojaković, koja ima fitnes centar i koja je dobila subvenciju za zapošljavanje od 5.000 KM, rekla je da joj mnogo znači podrška Gradske uprave.

- S obzirom na to da smo pioniri u toj oblasti, svaka pomoć nam je dobrodošla - kazala je Stojakovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana