Подстицаји отварају готово 100 радних мјеста

Агенције
Подстицаји отварају готово 100 радних мјеста

Бањалука - Додјелом подстицаја, које град спроводи са циљем смањења броја незапослених и пружања подршке привреди, биће отворено готово стотину радних мјеста.

Подстицаје за набавку основних средстава, преквалификацију и сертификацију јуче је добило 37 привредника, док је новац за самозапошљавање 52 суграђанина додијељен у уторак.

Према ријечима градоначелника Игора Радојичића, за све линије подршке било је више пријављених него што је додијељено средстава, а посебно за прву линију.

- Надам се да ће то омогућити не само помоћ привреди, већ и оно што је основни смисао ових субвенција, а то је подстицај запошљавању - нагласио је Радојичић.

Начелник Одјељења за привреду Раденко Комљеновић казао је да је циљ подстицаја оспособљавање већ препознатљивих предузећа која имају тржиште, производе да се технолошки додатно оспособе, а крајњи циљ је да запосле нове раднике.

- У апликацијама смо оцјењивали бизнис планове који су показали да ће та предузећа радити дугорочно, да ће унапређивати своју производњу, квалитет својих производа и запошљавати нове раднике - казао је Комљеновић.

Власник фирме "Природно биље" Недељко Кустурић рекао је да је његов пројекат био прелазак на нови енергент, обновљиве изворе енергије и коришћење био-масе.

Захвалност за подршку граду исказао је и Мијодраг Радић из фирме "М-ауто", који је добио подстицај за основна средства и запошљавање.

Звездана Стојаковић, која има фитнес центар и која је добила субвенцију за запошљавање од 5.000 КМ, рекла је да јој много значи подршка Градске управе.

- С обзиром на то да смо пионири у тој области, свака помоћ нам је добродошла - казала је Стојаковићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана